Wat voor een soort massages hebben wij u te bieden

Massage soorten, behandelingen en technieken

We krijgen vaak vragen vragen over de verschillende massage technieken of methodes. Daarnaast krijgen we ook wel een vragen hoe alles in z’n werkt gaat. Op deze pagina beschrijven we de verschillende massagesoorten die wij u kunnen bieden. Maar in het verlengde daarvan ook hoe wij te werk gaan. Mocht e.e.a. nog niet veel verhelderen dan hebben we ook nog een pagina met Veel Gestelde Vragen.

Als je aan Thailand denkt dan denk je aan witte stranden, een blauwgroene zee, palmbomen, gastvrijheid en … massage natuurlijk. Meegekomen met de Boeddhistische monniken vanuit India ongeveer tweeëneenhalf duizend jaar geleden is het onderdeel van iedere gemeenschap in Thailand.  Iedere dorp heeft één of meer massage salons en deze worden veelvuldig bezocht door alle gelederen van de samenleving.

Als je een vakantie in Thailand gevierd hebt dan weet ik zeker dat je daar een massage gehad hebt. Mocht je op minder toeristische bestemmingen geweest zijn, dan is de kans groot dat je nu nog nachtmerries hebt van die massage. Eén van de kenmerken van Thaise massage is namelijk dat je spieren opgerekt worden. Rekken en strekken is een belangrijk onderdeel van de massage. In Thailand worden alle massage uitgevoerd op “de grond”. Je draagt speciale ruim zittende massagekleding en er wordt geen olie gebruikt. Men gebruikt wel balsem met spierherstellende kruiden. Masseuses gebruiken stokken om balans te houden als ze op je lichaam staan.

Bij ons gaat het er wat minder heftig aan toe, anders zouden we niet veel klanten overhouden. We hebben wel een kamer met het massage matras op de grond, maar de andere kamers hebben allemaal massagetafels.

Het matras is overigens een belangrijk component voor de massage. We hebben de matrassen uit Thailand laten komen. Deze matrassen zijn veel steviger dan normale “slaap” matrassen. Daar is een goede reden voor, als de masseuse kracht zet is het niet de bedoeling dat je het matras ingeduwd wordt. Het is meer gewenst dat je spieren ingeduwd worden. Daarnaast zijn deze  matrassen bekleed met leer. Bacteriën en parasieten kunnen het matras niet doordringen.

Thaise massage zorgt ervoor dat je lichaam in conditie komt en dat je ook langer in goede conditie blijft. Door onze levenswijze zijn wij Europeanen een stuk minder lenig dan de gemiddelde Thai met alle nadelige gevolgen zoals rugpijn als resultaat. Gevolg is dus ook dat je zult moeten wennen aan een echte Thaise massage.

Uiteraard gaat bij ons alles in overleg en alleen als je aangeeft dat het wel wat “harder” mag zullen onze masseuses  je steeds meer als echte Thai behandelen. Als je echt klachten hebt dan zal een echte traditionele Thaise massage helpen. Rugpijn verdwijnt als sneeuw voor de zon. Veel van onze klanten hebben last van hernia. Thaise massage lost dat natuurlijk niet op, maar het verlicht enorm. Door alle spieren “los” te maken rond de pijnlijke plekken ontstaat ruimte voor de hoofdspier waar je de pijn ervaart. Daarom is Thaise massage zeer therapeutisch bij druk werk en stress. Dit geeft een enorm gespannen gevoel op de spieren net onder je schouder en daarmee weer hoofdpijn als gevolg. Trek één of meer sessies uit van minimaal anderhalf uur en wij weten zeker dat de klachten zullen verdwijnen!

Evenals bij de andere massages behandelen we alle belangrijke spiergroepen, te weten: Voeten – Benen – Rug – Armen – Handen – Nek / Schouders en Hoofd / Gezicht.

Dit is uiteraard wel afhankelijk van de duur van de massage. Een half uur is vaak net te kort en als de masseuse moet gaan haasten dan draagt dat niet echt bij aan de ontspanning. Bij massages van meer dan een uur nemen we per spiergroep meer tijd.

Als afsluiting willen we de misverstanden omtrent erotiek benoemen. Helaas zijn veel mensen in de veronderstelling dat dit onderdeel is van de Thaise massage cultuur. Dit is absoluut niet waar. Als je daar behoefte aan hebt dan ben je bij ons aan het verkeerde adres. Wij staan voor kwaliteit, hygiëne en goede massages.  Als je behoefte aan seks hebt hoef je geen moeite te doen om het via mail of WhatsApp via een omweg te vragen. Je bent vast in staat om elders in Den Bosch een smoezelige massage salon te vinden waar het wel kan.

Het zal je niet verbazen, bij ontspanningsmassage wordt olie gebruikt. Als je het prettig vindt mag dat ook “hot oil” zijn. Aanvullend gebruiken we traditioneel Thaise kruidenbalsem. Deze balsem is spierherstellend en blijft ook doorwerken na de massage, we importeren de balsem uit Thailand.

De oliemassage is zacht en ontspannend, rekken en strekken zoals bij een traditionele Thaise massage is hier niet aan de orde. De oliemassage is goed voor je bloedcirculatie, het is een goede therapie bij stress en hoofdpijn. Veel klanten kiezen voor een oliemassage als ze geen klachten hebben, maar even heerlijk ontspannen gemasseerd willen worden. Na een drukke dag op het werk even helemaal tot rust komen.

Evenals bij de andere massages behandelen we alle belangrijke spiergroepen, te weten:

Voeten – Benen – Rug – Armen – Handen – Nek / Schouders en Hoofd / Gezicht.

Dit is uiteraard wel afhankelijk van de duur van de massage. Een half uur is vaak net te kort en als de masseuse moet gaan haasten dan draagt dat niet echt bij aan de ontspanning. Bij massages van meer dan een uur nemen we per spiergroep meer tijd.

Als je last hebt van een pijnlijke spier of spierknopen dan kunnen we in overleg de spier behandelen.

kruidenstempelmassage

De kruidenstempelmassage is niet specifiek een Thaise massagetechniek, in meerdere Aziatische landen heb je dergelijke behandelingen. De zogenaamde stempel is een katoenen doek waarin verschillende kruiden zitten. Onze stempels komen ook uit Thailand, ze bevatten kruiden als gember, kurkuma, kamfer, citroenblad, sereh, pandan, kaffierlimoen en eucalyptus.
Deze stempels worden met hete stoom opgewarmd tot een aangename temparatuur en de behandeling kan beginnen.

De behandeling met de warme kruidenstempel biedt veel voordelen. Allereerst wordt er een prettige geur verspreid en dat adem je ook in,  je longen en slijmvliezen zijn erg gebaad bij de etherische werking van deze kruiden.
Met de warme kruidenstempels wordt er op je huid gedrukt. De kruiden dringen door de de huid heen en in combinatie met de warmte zorgt dit voor een diepe ontspannende werking op je spieren. Je bloedvaten zetten uit en de doorbloeding van je huid en onderliggend weefsel is veel beter. Laatste voordeel: De stempel bevat ook kruiden die bijdragen aan een ontgiftende werking van je lichaam.

De massage bestaat niet alleen uit de behandeling met de kruidenstempel. Niet alle lichaamsdelen geschikt voor de kruidenstempel en meestal is het na een half uur wel genoeg. We combineren de kruidenstempel massage altijd met een olie of Thaise massage.
Voor de kruidenstempelmassage rekenen wij een toeslag van vijf Euro ten opzichte van een normale massage. Dit is namelijk de kostprijs van de stempel.

Iedereen heeft wel een beeld bij wat een hot stone massage is. De stenen die voor de massage gebruikt worden zijn uitgegroeid tot een handelsmerk, er zijn maar weinige Thaise massage salons waar ze niet in de etalage liggen. Evenals de kruidenstempel massage is de hot stone massage niet typisch Thais. In heel Azie wordt deze massage uitgevoerd, het is zeer populair in bijvoorbeeld Japan en China.
Naar verluid is het een techniek die vier á vijfduizend jaar oud is en z’n oorsprong kent in India.

Wat kun je verwachten bij een hot stone massage? Eerst worden stenen opgewarmd tot iets boven de veertig graden Celcius. De stenen hebben verschillende formaten en  worden geplaatst op je lichaam. Accupunctuur staat aan de basis van de techniek, de plaatsting is ook van belang.
De gebruikte stenen zijn afgeronde basaltstenen. Dit is een harde en ijzerhoudend steensoort met een hoge dichtheid. Hierdoor blijven de stenen de warmte lang vasthouden.

Maar de stenen zorgen niet alleen voor warmte, ook voor een bepaalde mate van druk op je spieren. Hierdoor dringt de warmte door tot diep in je spieren. Na het plaatsen van de stenen op het lichaam word je verder los gemasseerd met de warme stenen en warme olie. De massage bestaat vooral uit lange rustige en cirkelvormige bewegingen. Dee combinatie van zowel warmte als beweging werkt zeer diep in op het spierweefsel.

Een scrubmassage is een heerlijk ontspannende massage, we gebruiken geen massageolie, maar juist scrubcrème om je huid mee te masseren. Het is niet alleen een heerlijke massage, maar ook heel gezond voor je huid.

Met het Scrubben worden de dode huidcellen verwijderd. Na de behandeling voelt je huid superzacht aan.Na de behandeling kun je in bad of onder de douche om de scrub weg te spoelen. Vervolgens smeren we je huid in met crème.

Deze crème wordt na de behandeling zeer goed opgenomen. Resultaat is een egale en gladde huid die bij het zonnen sneller en gelijkmatiger bruin wordt. Scrubmassage stimuleert ook de doorbloeding van je huid, hierdoor zit je bijna letterlijk beter in je vel!

Hoe gaat het in z’n werk, zo’n Scubmassage? Het is in iedere geval een langere behandeling dan gemiddeld. Het is niet zo dat je met een half uurtje weer buiten staat. De massage zelf duurt ongeveer een uur, vervolgens ga je onder de douche of in de whirlpool. Zeker dat laatste is natuurlijk geweldig om samen met je partner te doen! Vervolgens wordt je (of worden jullie) ingesmeerd met de crème. Het is eigenlijk een hele belevenis en je mag gewoon de tijd nemen. Je komt immers bij ons om te ontspannen. Ik wil je niet op ideeën brengen, maar eigenlijk is dit het perfecte kado voor bijvoorbeeld je trouwdag te vieren. Extra wensen zoals roze blaadjes in bad of Prosecco> Geef het door en wij regelen het!

Foto: Danielle Vermeer

Speciaal voor vrouwen heeft met name betrekking op twee aspecten. Allereerst natuurlijk massage gedurende zwangerschap. Je kunt natuurlijk niet op je buik liggen en tegelijkertijd heb je enorm pijn in je (onder)rug. Je man kan zijn best doen om je te masseren en laat hem dat vooral ook doen. Onze gediplomeerde masseuses kunnen je helpen! We doen alles in goed overleg en zorgen voor de nodige verlichting van pijn.

Het tweede aspect betreft de problemen die veel vrouwen ervaren na een borstcorrectie. Na verloop van tijd krijg je steeds meer last van pijn en het ergste: je weet niet hoe je dit op kan lossen. We hebben zelfs vrouwen als klant die de prothese hebben laten vervangen. Uiteindelijk heeft dat niets geholpen en de pijn kwam weer terug. De begeleiding van vrouwen in Nederland bij en na een borstprothese is bepaald niet goed te noemen. Het is zeer belangrijk dat je (zelf) je borsten masseert de eerste zes weken na de borstvergroting. Alleen bij ongeveer vijf procent van de vrouwen die een borstvergroting hebben ondergaan is er sprake van overmatige kapselvorming. Het kapsel wordt dan te dik en gaat ook nog eens samentrekken. Hierdoor wordt de prothese ingeklemd, Het gevolg is dat het kapsel harder wordt met de pijn als gevolg. We kunnen je met massage helpen en de pijn verlichten. Je wil niet weten hoeveel vrouwen wij als vaste klant hebben met dit probleem.

Suspa
Hinthamerstraat 174
5211 MV 's Hertogenbosch
info@su-spa.nl

Bel ons voor een afspraak!

U kunt ons bellen op telefoonnummer: 073 205 60 56. Soms kunnen de masseuses de telefoon niet opnemen. Bel of App ons gerust op 06 188 567 61, dan regelen wij de afspraak voor u.

Social media

Nieuws